Punkt C.

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
matematyczka102
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 26 lut 2011, o 21:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1 raz

Punkt C.

Post autor: matematyczka102 »

Punkt C = (-1, 2) jest środkiem odcinka AB, gdy:

a) A= (3,2), B=(-5,-1)
b) A= (-3,2), B=(5,2)
c) A= (3,-2), B=(-5,6)
d) A= (-3,2), B=(5,-6)

Proszę o wytłumaczenie co, jak i dlaczego po kolei
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Punkt C.

Post autor: anna_ »

A wzór na współrzędne środka odcinka znasz?
ODPOWIEDZ