mnożenie wektorowe

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
wampirzyca
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 24 sty 2011, o 14:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

mnożenie wektorowe

Post autor: wampirzyca »

Nie wiem czy to dobry dział, ale mógłby ktoś mi wyjaśnić jak to zrobić:

\(\displaystyle{ (\vec{i}\frac{d}{dx}+ \vec{j}\frac{d}{dy}+ \vec{k}\frac{d}{dz}) \times (x \vec{i}+y \vec{j} +z \vec{k})=}\)

oraz to samo metodą wyznacznika

Będę wdzięczna!
Ostatnio zmieniony 23 mar 2011, o 22:28 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
ODPOWIEDZ