wyznacz pole trojkata rownoramiennego ABC

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
spinka0
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 30 maja 2010, o 00:38
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 1 raz

wyznacz pole trojkata rownoramiennego ABC

Post autor: spinka0 »

wyznacz pole trojkata rownoramiennego ABC o ramionach AC, BC w ktorym podstawa AB jest zawarta w prostej o rownaniu y=2x-2 a dwa wierzcholki maja wspolrzedne A=(-1,-4) C=(-3,4)
TheBill
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2372
Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 245 razy

wyznacz pole trojkata rownoramiennego ABC

Post autor: TheBill »

Opcja szukaj - polecam
193003.htm
ODPOWIEDZ