boki równoległoboku - równania prostych

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
spinka0
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 30 maja 2010, o 00:38
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 1 raz

boki równoległoboku - równania prostych

Post autor: spinka0 »

dane są równiania punktów prostych, w ktorych zawarte sa boki równoległoboku \(\displaystyle{ l:y=\frac{1}{3}x+2}\) i \(\displaystyle{ k:y=3x-6}\) oraz punkt przecięcia się przekątnych \(\displaystyle{ S=(-2,-1)}\). Wyznacz równania prostych zawierajacych pozostale boki tego rownolegloboku.

prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 20 mar 2011, o 10:01 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Stosowanie LaTeX-a zwiększa czytelność zapisu wyrażeń matematycznych. Poprawa wiadomości.
TheBill
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2372
Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 245 razy

boki równoległoboku - równania prostych

Post autor: TheBill »

Opcja szukaj - polecam
136341.htm
ODPOWIEDZ