Pole czworokąta
-
- Użytkownik
- Posty: 6
- Rejestracja: 10 gru 2006, o 10:25
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 3 razy
Pole czworokąta
Punkty A=(-4,1),B=(-2,-5),C=(3,2),D=(1,6) są wierzchołkami czworokąta ABCD. Oblicz pole tego czworokąta.
Ostatnio zmieniony 24 gru 2006, o 11:36 przez danny33, łącznie zmieniany 1 raz.
- yorgin
- Użytkownik
- Posty: 12762
- Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 17 razy
- Pomógł: 3440 razy
Pole czworokąta
\(\displaystyle{ P=\frac{|d(\vec{AD},\vec{AB})|}{2}+\frac{|d(\vec{CD},\vec{CB})|}{2}=
\frac{1}{2}(|det\left[\begin{array}{cc}5&5\\2&-6\end{array}\right]|+
|det\left[\begin{array}{cc}-2&4\\-5&-7\end{array}\right]|)}\)
Dalej chyba jasne
\frac{1}{2}(|det\left[\begin{array}{cc}5&5\\2&-6\end{array}\right]|+
|det\left[\begin{array}{cc}-2&4\\-5&-7\end{array}\right]|)}\)
Dalej chyba jasne