geometria analityczna podstawy

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
muminka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 27 lut 2011, o 21:03
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: tychy

geometria analityczna podstawy

Post autor: muminka »

Proszę o rozwiązanie ponieważ nie mam zielonego pojęcia o matematyce
zadanie 1
Napisz równanie prostej przechodzącej przez dwa punkty A= (0;3) i B=(−2;−1)
Zadanie 2
Wyznacz równanie prostej równoległej do prostej 2x+y+1=0 i przechodzącej przez punkt P=(2;3)
zadanie 3
Oblicz odległość punktu A(1;−3) od prostej o równaniu y=−4x+2
Kasiaszek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 26 lut 2011, o 16:19
Płeć: Kobieta

geometria analityczna podstawy

Post autor: Kasiaszek »

napisałam ci to niedawno na matematyka.pisz.pl
ODPOWIEDZ