wyznacz współrzędne wierzchołków trójkąta
-
- Użytkownik
- Posty: 70
- Rejestracja: 14 gru 2010, o 17:58
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: krk
- Podziękował: 15 razy
wyznacz współrzędne wierzchołków trójkąta
W trójkąt równoboczny ABC wpisano okrąg o środku w punkcie S (3; -1). Wiedząc, że C (1; -3), wyznacz współrzędne pozostałych wierzchołków tego trójkąta.
- Kamil Wyrobek
- Użytkownik
- Posty: 644
- Rejestracja: 24 paź 2010, o 17:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bielsko-Biała
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 60 razy
wyznacz współrzędne wierzchołków trójkąta
Nie rozwiążę Ci tego ale pomogę...
Wyznacz mi równanie prostej CS oraz długość odcinka \(\displaystyle{ \left| CS\right|}\)
Wyznacz mi równanie prostej CS oraz długość odcinka \(\displaystyle{ \left| CS\right|}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 70
- Rejestracja: 14 gru 2010, o 17:58
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: krk
- Podziękował: 15 razy
wyznacz współrzędne wierzchołków trójkąta
to już zrobiłam dawno, ale utknęłam w martwym punkcie i nie wiem co dalej...
- Kamil Wyrobek
- Użytkownik
- Posty: 644
- Rejestracja: 24 paź 2010, o 17:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bielsko-Biała
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 60 razy
wyznacz współrzędne wierzchołków trójkąta
A w jakim punkcie utknęłaś?;)
\(\displaystyle{ \begin{cases} y=x-4\\(x-3)^2+(x+1)^2=2\end{cases}}\)
Takie coś już liczyłaś?
\(\displaystyle{ \begin{cases} y=x-4\\(x-3)^2+(x+1)^2=2\end{cases}}\)
Takie coś już liczyłaś?