Równanie płaszczczyzny

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
adamus119
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 17 lut 2011, o 15:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Równanie płaszczczyzny

Post autor: adamus119 »

Proszę o pomoc mam takie zadanie:
Napisać równanie płaszczyzny wyznaczony przez punkty \(\displaystyle{ A=(1,0,0), B=(0,2,0), C=(0,0,3)}\).
Ostatnio zmieniony 17 lut 2011, o 15:52 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Poprawa wiadomości.
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9833
Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 2632 razy

Równanie płaszczczyzny

Post autor: »

Wskazówka - wektorem normalnym tej płaszczyzny jest \(\displaystyle{ \vec{AB} \times \vec{AC}}\) (tzn. iloczyn wektorowy).

Q.
ODPOWIEDZ