Równanie parametryczne i ogólne prostej w R3

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
rexilion
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 7 sty 2010, o 22:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Cracow

Równanie parametryczne i ogólne prostej w R3

Post autor: rexilion »

witam, proszę o pomoc jak zamienić równanie
\(\displaystyle{ \begin{cases} x=2-3t \\ y=7+2t \\ z=6+2t \end{cases}}\)
na równanie ogólne prostej?
Ostatnio zmieniony 15 lut 2011, o 12:08 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie podpinaj się pod cudze tematy.
Crizz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4094
Rejestracja: 10 lut 2008, o 15:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 805 razy

Równanie parametryczne i ogólne prostej w R3

Post autor: Crizz »

Czy chodzi o coś takiego?

238420.htm
ODPOWIEDZ