Wyznaczyć równanie ogólne płaszczyzny

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
aknoi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 12 lut 2011, o 12:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: gliwice

Wyznaczyć równanie ogólne płaszczyzny

Post autor: aknoi »

Witam

Mam problem z rozwiązaniem tego zdania:

Wyznaczyć równanie ogólne płaszczyzny \(\displaystyle{ \pi}\) przechodzącej przez prostą \(\displaystyle{ k : x = 5 + t, y = -3 - t, z = -t}\), gdzie \(\displaystyle{ t}\) \(\displaystyle{ \in}\) \(\displaystyle{ R}\), prostopadłej do płaszczyzny \(\displaystyle{ \alpha : 2x + y - 3z + 1 = 0}\)
Zgóry bardzo dziękuje.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 12 lut 2011, o 13:54 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Temat umieszczony w złym dziale.
ODPOWIEDZ