Odległość między prostymi

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
niebanalny1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 29 lis 2010, o 19:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lokalizacja

Odległość między prostymi

Post autor: niebanalny1 »

Znaleźć odległość dwóch prostych:

\(\displaystyle{ l_{1} : \begin{cases} x = 3t \\ y = -2 + t \\ z = 6 + t \end{cases}}\)

\(\displaystyle{ l_{2} : \begin{cases} x = -2 + 4t \\ y = 6t \\ z = 5 + t \end{cases}}\)

Ktoś mógłby pomóc rozwiązać te zadanko? Nie mam pojęcia jak się za to zabrać :/
Ostatnio zmieniony 8 lut 2011, o 08:54 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Temat umieszczony w złym dziale.
ODPOWIEDZ