równania parametryczne i kanoniczne prostych

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
nightblue
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 23 sty 2011, o 17:48
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: szczecin

równania parametryczne i kanoniczne prostych

Post autor: nightblue »

Prosta przechodząca przez punkt P = (-3,5,2) i równoległa do wektora u = ( 2, -1, 3)
Awatar użytkownika
meninio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1876
Rejestracja: 3 maja 2008, o 11:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 467 razy

równania parametryczne i kanoniczne prostych

Post autor: meninio »

To jest stwierdzenie?
nightblue
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 23 sty 2011, o 17:48
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: szczecin

równania parametryczne i kanoniczne prostych

Post autor: nightblue »

Heh. Nie. Treścią zadania jest wyznaczenie prostej przechodzącej przez punkt P = (-3,5,2) i równoległej do wektora u = ( 2, -1, 3). Prosze o pomoc.
ODPOWIEDZ