Znaleźć równanie prostej

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Justyna2010
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 94
Rejestracja: 11 lis 2010, o 21:34
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: ,hggjkb
Podziękował: 6 razy

Znaleźć równanie prostej

Post autor: Justyna2010 »

Znaleźć równanie prostej przechodzącej przez punkty \(\displaystyle{ B}\) i \(\displaystyle{ C}\) , będące rzutami prostokątnymi punktu \(\displaystyle{ A=(1,1,1)}\) na płaszczyzny \(\displaystyle{ x+z=0}\) i \(\displaystyle{ y+z=0}\) odpowiednio.
Crizz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4094
Rejestracja: 10 lut 2008, o 15:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 805 razy

Znaleźć równanie prostej

Post autor: Crizz »

Zapisz wektory normalne do podanych płaszczyzn. Wyznacz proste równoległe do tych wektorów, przechodzące przez punkt \(\displaystyle{ A}\), oraz punkty, w których przebijają one odpowiednie płaszczyzny.
ODPOWIEDZ