punkt A' symetryczny do punktu A względem prostej k

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
caulfield
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 23 sty 2011, o 14:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

punkt A' symetryczny do punktu A względem prostej k

Post autor: caulfield »

Znajdź punkt symetryczny do punktu \(\displaystyle{ A(5,6,-1)}\) względem prostej \(\displaystyle{ k: \frac{x}{1}=\frac{y+1}{2}=\frac{z-1}{-1}}\)

dzięki
Ostatnio zmieniony 23 sty 2011, o 17:38 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
ODPOWIEDZ