odleglość od 2 prostych

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Awatar użytkownika
Salomon777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 168
Rejestracja: 30 lis 2010, o 12:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nigeria
Podziękował: 15 razy

odleglość od 2 prostych

Post autor: Salomon777 »

Obliczyć odległość od prostych \(\displaystyle{ \frac{x-1}{3}= \frac{y+1}{4}= \frac{z}{2}}\)
\(\displaystyle{ \frac{x-7}{3}= \frac{y-1}{4}= \frac{z-3}{2}}\)
ODPOWIEDZ