Znaleźć projekcję punktu na prostej

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Awatar użytkownika
Salomon777
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 168
Rejestracja: 30 lis 2010, o 12:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nigeria
Podziękował: 15 razy

Znaleźć projekcję punktu na prostej

Post autor: Salomon777 »

Znaleźć projekcję punktu \(\displaystyle{ A(4;3;10)}\) na prostej \(\displaystyle{ \frac{x-1}{2}= \frac{y-2}{4}= \frac{z-5}{5}}\)
Crizz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4094
Rejestracja: 10 lut 2008, o 15:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 805 razy

Znaleźć projekcję punktu na prostej

Post autor: Crizz »

Podobne: 231732.htm
ODPOWIEDZ