pole równoległoboku

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
sonicwork
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 67
Rejestracja: 3 wrz 2010, o 00:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 1 raz

pole równoległoboku

Post autor: sonicwork »

mam banalne pytanie związane z geometria w \(\displaystyle{ R ^{3}}\):

jeśli chcę policzyć pole i wysokość równoległoboku ABEC i wychodzi mi:

\(\displaystyle{ AC = [0,2,-2] - podstawa}\)

\(\displaystyle{ AB \times AC= -6i-2j-2k}\)

\(\displaystyle{ P _{ABEC} = \sqrt{-6i-2j-2k}}\)

\(\displaystyle{ h _{ABEC} = \frac{\sqrt{-6i-2j-2k}}{ \sqrt{8} }}\)

to jest już koniec zadania czy trzeba coś zrobić z tym \(\displaystyle{ -6i-2j-2k}\) jeszcze?-- 6 sty 2011, o 18:00 --już sam zauważyłem ze trzeba zamienić na wektor [-6, -2, -2] i dopiero wtedy liczyć
ODPOWIEDZ