cześć wspólna 3 płaszczyzn

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
zone21
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 13 paź 2010, o 21:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: śliwice
Podziękował: 3 razy

cześć wspólna 3 płaszczyzn

Post autor: zone21 »

Witam
Mam zadanie wyznaczyć czesc wspolna 3 plaszczyzn niestety nie wiem jak sie za to zabrać.\(\displaystyle{ \begin{cases}x+2y+3z-1=0\\x-y+5z-4=0 \\2x+7y+4z-2=0 \end{cases}}\)
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9833
Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 2632 razy

cześć wspólna 3 płaszczyzn

Post autor: »

Musisz po prostu rozwiązać układ trzech równań z trzema niewiadomymi.

Q.
ODPOWIEDZ