Działania na wektorach

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
dudi1217
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 6 gru 2010, o 11:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 2 razy

Działania na wektorach

Post autor: dudi1217 »

Witam, dostałem zadanie i niestety nie wiem jak się za nie zabrać. Zadanie ma treść:
Dane są wektory:

\(\displaystyle{ \overline{V_{1}}}\), \(\displaystyle{ \overline{V_{2}}}\), \(\displaystyle{ \overline{V_{3}}}\)\(\displaystyle{ \in R^{3}}\), gdzie:
\(\displaystyle{ \overline{V_{1}}=(-1,2,1)}\),
\(\displaystyle{ \overline{V_{2}}=(-2,0,3)}\),
\(\displaystyle{ \overline{V_{3}}=(2,1,5)}\)
Należy obliczyć \(\displaystyle{ \overline{V_{2}}\times(-2\overline{V_{3}})}\) oraz (\(\displaystyle{ \overline{V_{1}},\overline{V_{3}},\overline{V_{2}})}\) i podać ich interpretacje geometryczną.

Drodzy Eksperci pomóżcie!!-- 13 gru 2010, o 00:43 --Już sobie poradziłem z tym problemem. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ