Wzajemne położenie prostych

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
grusia18
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 128
Rejestracja: 27 gru 2007, o 11:54
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Dębica
Podziękował: 10 razy

Wzajemne położenie prostych

Post autor: grusia18 »

Zbadać wzajemne położenie prostych:
\(\displaystyle{ l _{1} :\begin{cases}2x-y+5=0 \\ x+2y+z=0 \end{cases} l _{2} \frac{x-1}{2} = \frac{y+2}{-3} =z}\)
Ostatnio zmieniony 7 gru 2010, o 22:36 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę nie traktować nazwy tematu jak treści zadania.
ODPOWIEDZ