Dla jakiej wartosc parametru m plaszczyzna H...

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Karolek30
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 21 lut 2010, o 12:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Otwock
Podziękował: 1 raz

Dla jakiej wartosc parametru m plaszczyzna H...

Post autor: Karolek30 »

Dla jakiej wartości parametru \(\displaystyle{ m\in \mathbb{R}}\) płaszczyzna \(\displaystyle{ H : x + 2y -2mz =2}\) jest
prostopadła do płaszczyzny \(\displaystyle{ H_2}\) zawierającej punkt \(\displaystyle{ A = (−1,1,1)}\) i prosta
\(\displaystyle{ k_1:\begin{cases} 4x + 3y - 2z = 0 \\ 3x + 2y - 2z = 0 \end{cases}}\)

Znaleźć punkt symetryczny do punktu A względem krawędzi przecięcia tych płaszczyzn.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2010, o 16:31 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Proszę nawet proste wyrażenia umieszczać wewnątrz klamer [latex][/latex].
ODPOWIEDZ