Zilustruj zbiór punktów płaszczyzny, których współrzędne spełniają nierówność
c) \(\displaystyle{ |y| \le |x|-2}\)
nie wiem jak zrobić ten podpunkt i proszę o rozwiązanie albo choć wskazówki ( nie wiem jak rozpatrzyć przedziały);]
Zilustruj zbiór punktów płaszczyzny
-
- Użytkownik
- Posty: 14
- Rejestracja: 6 mar 2010, o 19:56
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
Zilustruj zbiór punktów płaszczyzny
Należy rozważyć IV przypadki:
I \(\displaystyle{ x \ge 0 \wedge y \ge 0}\)
II \(\displaystyle{ x \ge 0 \wedge y<0}\)
III \(\displaystyle{ x<0 \wedge y \ge 0}\)
IV \(\displaystyle{ x<0 \wedge y<0}\)
I \(\displaystyle{ x \ge 0 \wedge y \ge 0}\)
II \(\displaystyle{ x \ge 0 \wedge y<0}\)
III \(\displaystyle{ x<0 \wedge y \ge 0}\)
IV \(\displaystyle{ x<0 \wedge y<0}\)