Rzut prostopadly wektora; wyznaczniki

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
MakCis
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1023
Rejestracja: 10 lut 2008, o 15:45
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 72 razy
Pomógł: 15 razy

Rzut prostopadly wektora; wyznaczniki

Post autor: MakCis »

1. Znajdź rzut prostopadły wektora [1, 2] na oś wyznaczoną przez wektor [2,1].

2. Wykorzystując wyznacznik rozstrzygnij czy punkty A=(1,-1), B=(3,3), C=(13,23) sa współliniowe.
ODPOWIEDZ