rownanie prostej

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
karolina182
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 30 lis 2009, o 20:24
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa

rownanie prostej

Post autor: karolina182 »

Mam problem z nastepujacym zadaniem,bede wdzieczna za pomoc.Znajdz rownania prostej przechodzacej przez punkt \(\displaystyle{ A(2;-1,4)}\)oraz:
a)prostopadlej do prostej \(\displaystyle{ x=2+t, y= 1+3t ,z=2t}\) oraz przecinajacej prosta \(\displaystyle{ x=y=z}\)
b)rownoleglej do plaszczyzny \(\displaystyle{ x-3y+2z-7=0}\) oraz przecimajacej prosta \(\displaystyle{ x=1+6t,y=-5+t ,z =1+t}\)
Ostatnio zmieniony 15 lis 2010, o 22:34 przez lukki_173, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ