Kąt pomiędzy prostymi

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
rikma
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 19 lis 2006, o 20:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

Kąt pomiędzy prostymi

Post autor: rikma »

Witam,

Mam takie zadanie i nie wiem jak je ugryźć. Może ktoś pomoże..?

Znaleźć kąt między prostymi określonymi wzorami: x=2-t, y=-1+t, z=2t oraz postacią krawędziową:
x+y-z+2=0
4x-2y-5z-2=0

z góry dzięki

--
pzdr,
rikma
ODPOWIEDZ