wyliczanie parametru

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
polusia55
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 11 lis 2010, o 10:37
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

wyliczanie parametru

Post autor: polusia55 »

1.dla jakich wartości parametru m proste o równaniach \(\displaystyle{ 3x-2my+1=0}\) oraz \(\displaystyle{ x-y+2=0}\) przecinają się w punkcie należącym do kwadratu o wierzchołkach \(\displaystyle{ A=(0,1), B=(3,1), C=(3,4) D=(0,4)}\)?

2.Dane są punkty \(\displaystyle{ A=(2,1) B=(-3,2) C=(2m-1,1-m)}\). Dla jakich m środek okręgu opisanego na trójkącie ABC jest położony na osi Y??
pomóżcie proszę
Ostatnio zmieniony 14 lis 2010, o 15:47 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Ort.
ODPOWIEDZ