Wektory i układ lewoskrętny

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
urbanArt
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 13 sty 2010, o 17:03
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: szczecin

Wektory i układ lewoskrętny

Post autor: urbanArt »

Dane są wektory A = 3 i [cm] i B = - 2 j [cm]
Narysuj wektory C = A + B i D = A - B i podaj ich wartości w [m].
Podaj wartość iloczynu skalarnego A • B i iloczynu wektorowego A x B.
Narysuj wektor Z = A x B . Przyjąć układ lewoskrętny,
ODPOWIEDZ