napisac rownanie okregu
-
- Użytkownik
- Posty: 6
- Rejestracja: 23 paź 2010, o 12:28
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: zakopane
napisac rownanie okregu
Dane sa punkty\(\displaystyle{ A(-2;2)}\) i \(\displaystyle{ B(4;4)}\) wyznacz rownanie prostej AB.prsta AB oraz prosta o rownaniu \(\displaystyle{ 9x-6y-26=0}\).przecinaja sie w punkcie C .oblicz wspolrzedne tego punktu. wyznacz rownanie symetralnej odcinka AB.napisz rownanie okregu o srednicy AB.wykonaj rysunek
Ostatnio zmieniony 23 paź 2010, o 17:53 przez lukki_173, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
- Quaerens
- Użytkownik
- Posty: 2489
- Rejestracja: 5 wrz 2007, o 13:36
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 439 razy
- Pomógł: 181 razy
napisac rownanie okregu
1. Oblicz prostą AB:
\(\displaystyle{ \begin{cases} 2=-2a+b \\ 4=4a+b \end{cases}}\)
Oblicz a i b.
2. Punkt C obliczysz obliczające ten układ równań:
\(\displaystyle{ \begin{cases} y=AB \\ 9x-6y-26=0 \end{cases}}\)
3. To już chyba oczywiste.
\(\displaystyle{ \begin{cases} 2=-2a+b \\ 4=4a+b \end{cases}}\)
Oblicz a i b.
2. Punkt C obliczysz obliczające ten układ równań:
\(\displaystyle{ \begin{cases} y=AB \\ 9x-6y-26=0 \end{cases}}\)
3. To już chyba oczywiste.