odległość punktu od środka

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Awatar użytkownika
manoloa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 96
Rejestracja: 6 maja 2010, o 16:17
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lublin

odległość punktu od środka

Post autor: manoloa »

oblicz odległość punktu D od środka odcinka EF gdy \(\displaystyle{ D=(1,3), E=(4,7) i E=(-2,-3)}\)


\(\displaystyle{ S}\) to środek odcinka EF. \(\displaystyle{ S=(1,2)}\)
policzyłam odległość od D do S i wyszło mi 1.

tak powinno być?
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

odległość punktu od środka

Post autor: piasek101 »

Tak.
ODPOWIEDZ