Uklad współrzędnych i oś liczbowa

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Huber+t
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 3 paź 2010, o 18:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szkola
Podziękował: 1 raz

Uklad współrzędnych i oś liczbowa

Post autor: Huber+t »

Witam
1.Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić na takim przykładzie (Zaznacz w układzie współrzędnych zbiór punktów oddalonych od pkt A o więcej niz 1 i mniej niz 4) Pkt A(1;2) kiedy rysujemy linie przerywana a kiedy ciągła. Wiem tylko tyle ze jeśli sa większe lub równe to ciągła a kiedy większy lub mniejsze to przerywana ale to mi nic nie mówi.

2.Tu też podobny problem nie wiem kiedy kółko zamalowane a kiedy otwarte
Przykład: Zaznacz na osi liczbowej zbiór punktów oddalonych od pkt B o więcej niż 7 a mniej niż 1


Z góry dzięki i nie wiem czy to dobry dział ;/
Ostatnio zmieniony 3 paź 2010, o 20:44 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
Awatar użytkownika
Konikov
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 497
Rejestracja: 13 mar 2008, o 18:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z całki tego świata
Podziękował: 66 razy
Pomógł: 44 razy

Uklad współrzędnych i oś liczbowa

Post autor: Konikov »

Linia pełna jest wtedy, gdy masz jedno z tych: \(\displaystyle{ =}\), \(\displaystyle{ \ge}\), \(\displaystyle{ \le}\).

2. "więcej" = ">", "mniej" = "<", więc oba puste.
Huber+t
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 3 paź 2010, o 18:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szkola
Podziękował: 1 raz

Uklad współrzędnych i oś liczbowa

Post autor: Huber+t »

A do linij pełnej jakie mogą być wyrazy ?
Awatar użytkownika
Konikov
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 497
Rejestracja: 13 mar 2008, o 18:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z całki tego świata
Podziękował: 66 razy
Pomógł: 44 razy

Uklad współrzędnych i oś liczbowa

Post autor: Konikov »

"większe-równe" ;] Musi wystąpić "równe" ;]

Pozdrowienia,
K.
Huber+t
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 3 paź 2010, o 18:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szkola
Podziękował: 1 raz

Uklad współrzędnych i oś liczbowa

Post autor: Huber+t »

Wielkie dzięki za pomoc na pewno mi się to przyda na kartkówkę
Awatar użytkownika
Konikov
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 497
Rejestracja: 13 mar 2008, o 18:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z całki tego świata
Podziękował: 66 razy
Pomógł: 44 razy

Uklad współrzędnych i oś liczbowa

Post autor: Konikov »

Nie ma sprawy i powodzenia ;]
ODPOWIEDZ