Czworokat i uklad nierownosci
-
- Użytkownik
- Posty: 50
- Rejestracja: 8 sie 2010, o 18:17
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Reda
- Podziękował: 5 razy
Czworokat i uklad nierownosci
Wierzchołkami czworokąta ABCD są punkty A=(2,2), B=(2,6), C=(6,6), D=(6,2). Opisz ten czworokąt za pomocą układu nierówności.
Ostatnio zmieniony 9 sie 2010, o 17:35 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
Czworokat i uklad nierownosci
Umiesz wyznaczyć prostą , która przechodzi przez dwa podane punkty? Bo do tego się sprowadza zadanie
-
- Użytkownik
- Posty: 50
- Rejestracja: 8 sie 2010, o 18:17
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Reda
- Podziękował: 5 razy
Czworokat i uklad nierownosci
Tak mi się wydaje, że jeśli mam dwa punkty to rówananie jest \(\displaystyle{ y=ax+b}\), i trzeba znalezc wpspolczynniki a i b
\(\displaystyle{ b=y_2 -ax_1\\ \\ a=\frac{y_2 - y_1}{x_2- x_1}}\)
tak??????????
\(\displaystyle{ b=y_2 -ax_1\\ \\ a=\frac{y_2 - y_1}{x_2- x_1}}\)
tak??????????
Ostatnio zmieniony 9 sie 2010, o 17:38 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: niepoprawnie napisany kod LaTeX-a
Powód: niepoprawnie napisany kod LaTeX-a
Czworokat i uklad nierownosci
A to trzeba od razu wzorów do tego? Wystarczy układ równań rozwiązać...
Czworokat i uklad nierownosci
A ja podam jedną nierówność: uwaga, zaawansowane!
Ukryta treść:
Ostatnio zmieniony 9 sie 2010, o 17:55 przez Chromosom, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: rozwiązanie prostego zadania za pomocą skomplikowanej metody; ukryto tekst wiadomości w tagach "hide"
Powód: rozwiązanie prostego zadania za pomocą skomplikowanej metody; ukryto tekst wiadomości w tagach "hide"