prosta y=x+1 na niej punkt A=(1,2)
Poprowadź prost prostopadłą przechodzącą przez punkt A
Prostą prostopadłą umiem napisać tylko jak to zrobić żeby ona przechodziła przez punkt A
z góry dziękuję
Prosta prostopadła prosta ale nie dla mnie?
-
- Moderator
- Posty: 2828
- Rejestracja: 15 cze 2008, o 15:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Seattle, WA
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 356 razy
Prosta prostopadła prosta ale nie dla mnie?
Najpierw wyznacz współczynnik kierunkowy prostej, a potem rozwiąż równanie:
\(\displaystyle{ a \cdot 1 + b = 2}\)
i wyznacz wyraz wolny.
\(\displaystyle{ a \cdot 1 + b = 2}\)
i wyznacz wyraz wolny.