do zadania z z geometri analitycznej miczusi

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
miczusia

do zadania z z geometri analitycznej miczusi

Post autor: miczusia »

moze jestem glupia ale zadanie mimo to nie chce mi wyjsc....nie wiem robie tak jak mam napisane no ale...
y=-x+1 podstawiam we wzor kola i wychodzi mi x1=0 i x2=-2
x=-y+1 tez podstawiam i wychodzi y1=1 y2=-1
czyli A(0,1) B(-2,-1)
S(2,1) r=2 koła
potem SA[2,0] i A(0,1) czyli styczna ma rownanie 2x+C=0 a C=0 czyli 2x=0
potem SB[4,2] i B(-2,-1) czyli rownanie 4x+2y+C=0 a C=6 czyli 4x+2y+6=0
no i co dalej?????????????
Yavien
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 800
Rejestracja: 21 cze 2004, o 22:20
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: W-U

do zadania z z geometri analitycznej miczusi

Post autor: Yavien »

Przepraszam, a o jakie zadanie chodzi? Podaj link, popraw tytul...
Zablokowany