izometrie w R^3

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
algebraik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 20 paź 2009, o 11:58
Płeć: Kobieta
Podziękował: 2 razy

izometrie w R^3

Post autor: algebraik »

Jak zbadać ile jest izomerii \(\displaystyle{ L:R^3 ->R^3}\) takich że:
\(\displaystyle{ L((1,1,3))=(1,1,3), L((0,3,1))=(0,3,1) L(\Pi)=\Pi}\) gdzie \(\displaystyle{ \Pi}\) oznacza płaszczyznę \(\displaystyle{ \Pi=\{(x,y,z):x-y+2z=1\}}\)
Jak to obliczyć? Bardzo proszę o pomoc.
ODPOWIEDZ