Trapez w układzie współrzędnych

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
Trruskawka92
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 56
Rejestracja: 15 kwie 2010, o 19:33
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 10 razy

Trapez w układzie współrzędnych

Post autor: Trruskawka92 »

Punkt A=(0;-5), B=(4;3), C=(-1;3) są wierzchołkami trapezu równoramiennego ABCD o podstawach AB i CD. wyznacz wierzchołek D
Ostatnio zmieniony 8 cze 2010, o 19:56 przez Trruskawka92, łącznie zmieniany 1 raz.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Trapez w układzie współrzędnych

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ C=(-1;3)}\)
Awatar użytkownika
High Voltage
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 133
Rejestracja: 7 paź 2009, o 22:37
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 16 razy

Trapez w układzie współrzędnych

Post autor: High Voltage »

\(\displaystyle{ \left|\vec{CB} \right| = \left| \vec{AD}\right|}\) - skorzystaj z równości wektorów
ODPOWIEDZ