znalezc w przestrzeni wektorowej

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
angelst
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 96
Rejestracja: 3 sty 2010, o 13:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: kraków
Podziękował: 1 raz

znalezc w przestrzeni wektorowej

Post autor: angelst »

niech (U,f)bedzie mapą na M dimM =3, f=(x( ),y( ), z( )); \(\displaystyle{ \frac{ \partial }{ \partial x},\frac{\partial }{ \partial y},\frac{ \partial }{ \partial z} t}\)o kanoniczny reper skojarzony z mapą (U,f)
znaleźć w(X) dla \(\displaystyle{ w= x^{2}siny \mbox{d}x + e^{z} \mbox{d}y+5 \mbox{d}z}\), \(\displaystyle{ X=7z\frac{\partial }{ \partial x}+xyz\frac{\partial }{\partial y}+(3x+2y)\frac{\partial }{\partial z}}\)
ODPOWIEDZ