Wyznaczyć równania i odległość
-
- Użytkownik
- Posty: 82
- Rejestracja: 7 lut 2010, o 21:35
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: warszawa
Wyznaczyć równania i odległość
Wyznaczyć równania prostej przechodzącej przez rzut punktu \(\displaystyle{ A(2,1,1)}\) na prostą \(\displaystyle{ m:\frac{x}{1}=\frac{y+1}{1}=\frac{z}{-1}}\) równoległej do płaszczyzny \(\displaystyle{ k:3x-2y-3z+3=0}\) i przecinającej prostą \(\displaystyle{ l:\frac{x-2}{1}=\frac{y-1}{-2}=\frac{z-2}{2}}\). Wyznaczyć odległość pomiędzy prostymi \(\displaystyle{ m}\) i \(\displaystyle{ l}\).
Ostatnio zmieniony 17 maja 2010, o 13:06 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .