Bryła ograniczona powierzchniami..

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
awdotia
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 14 kwie 2010, o 17:00
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Silesia

Bryła ograniczona powierzchniami..

Post autor: awdotia »

Witam,
Mam za zadanie narysować bryłę ograniczoną powierzchniami:
\(\displaystyle{ x^{2}+y^{2}= x}\)
\(\displaystyle{ x^{2}+y^{2}=2x}\)
\(\displaystyle{ z=x^{2}+y^{2}}\)
\(\displaystyle{ y=x}\)
\(\displaystyle{ y=-x}\)
\(\displaystyle{ z=0}\)

Dodatkowo mam obliczyć objętość tj bryły.
Byłabym wdzięczna za pomoc w rozwiązaniu tego zadania.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 9 maja 2010, o 13:09 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Umieszczaj CAŁE wyrażenia matematyczne między jedną parą tagów [latex] i [/latex] - zapis będzie czytelniejszy.
ODPOWIEDZ