Szkic obszarów

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
pawelangg
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 6 paź 2009, o 21:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdansk
Podziękował: 4 razy

Szkic obszarów

Post autor: pawelangg »

Czy ktoś mógłby dać podpowiedź jak wygląda szkic obszaru \(\displaystyle{ z= \frac{ x^{2} }{2a} + \frac{ y^{2} }{2b}}\) i \(\displaystyle{ c^{2} = \frac{ x^{2} }{ a^{2} } + \frac{ y^{2} }{b^{2} }}\)
Mikolaj9
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 535
Rejestracja: 19 gru 2008, o 15:52
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 49 razy
Pomógł: 62 razy

Szkic obszarów

Post autor: Mikolaj9 »

Pierwszy to paraboloida, drugi to walec o przekroju w kształcie elipsy w przestrzeni, elipsa w układzie x-y.
pawelangg
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 6 paź 2009, o 21:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdansk
Podziękował: 4 razy

Szkic obszarów

Post autor: pawelangg »

dzięki
ODPOWIEDZ