wektor k
-
- Użytkownik
- Posty: 7330
- Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 961 razy
wektor k
Wykonajmy więc działania:
\(\displaystyle{ k \cdot [1,0]+3k [0,1]=[k,3k]}\)Liczymy długość wektora i okazuje się,że
\(\displaystyle{ 10k^{2}=900}\)
\(\displaystyle{ k= \pm 3\sqrt{10}}\)
\(\displaystyle{ k \cdot [1,0]+3k [0,1]=[k,3k]}\)Liczymy długość wektora i okazuje się,że
\(\displaystyle{ 10k^{2}=900}\)
\(\displaystyle{ k= \pm 3\sqrt{10}}\)