mam wspolrzedne wektora b [3,-3]
jak wyznaczyć:
\(\displaystyle{ | \vec{b} | \cdot \vec{b}}\)
wektor - wyznaczenie
-
- Użytkownik
- Posty: 291
- Rejestracja: 16 paź 2009, o 18:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Pomógł: 55 razy
wektor - wyznaczenie
\(\displaystyle{ | \vec{b} |= \sqrt{3^2+(-3)^2} =3 \sqrt{2}}\)
Teraz wektor mnożymy przez skalar i otrzymujemy wektor \(\displaystyle{ [9 \sqrt{2},-9 \sqrt{2}]}\).
Teraz wektor mnożymy przez skalar i otrzymujemy wektor \(\displaystyle{ [9 \sqrt{2},-9 \sqrt{2}]}\).