Figury podobne, trapez.

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
magdaaa222
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 22 kwie 2010, o 15:14
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rumia

Figury podobne, trapez.

Post autor: magdaaa222 »

oblicz pola trapezow , jesli sa do siebie podobne (maja takie same katy) . trapez pierwszy, wiekszy: gorna podstawa = 18, dolna podstawa = 24 , wysokosc = 14. trapezu drugi, mniejszy: gorna podstawa = 18, dolna =? , wysokosc = 6 .
Awatar użytkownika
Quaerens
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2489
Rejestracja: 5 wrz 2007, o 13:36
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 439 razy
Pomógł: 181 razy

Figury podobne, trapez.

Post autor: Quaerens »

Oblicz sobie skalę podopieństwa \(\displaystyle{ k}\)
magdaaa222
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 22 kwie 2010, o 15:14
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rumia

Figury podobne, trapez.

Post autor: magdaaa222 »

właśnie nie umiem !!! proszę o pomoccc
ODPOWIEDZ