funkcja lin.

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
aleksus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 14 paź 2009, o 18:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: z prasy

funkcja lin.

Post autor: aleksus »

wyznacz wartosc wspolczynnika b dla ktorego wykres funkcji g okreslonej wzorem postaci g(x)=-2x+b ma co najmniej jeden punkt wspolny z trojkatem o wierzcholkach A,B,C gdzie A=(-1,0) B=(2,-4) C=(3,3)
pomozcie mi rozwiazac
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2010, o 10:05 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
TheBill
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2372
Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 245 razy

funkcja lin.

Post autor: TheBill »

Wyznacz "b", jeżeli przechodzi funkcja przez wierzchołki trójkąta.
math questions
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 923
Rejestracja: 23 sie 2009, o 18:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: .....
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 171 razy

funkcja lin.

Post autor: math questions »

\(\displaystyle{ b \in <-2;\ 9>}\)
ODPOWIEDZ