małe pytanie

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
aceja
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 85
Rejestracja: 17 paź 2009, o 17:19
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 31 razy
Pomógł: 1 raz

małe pytanie

Post autor: aceja »

jak wyznaczyć promień koła z równania \(\displaystyle{ x^{2}+ y^{2}-6x+5=0}\)??
Lbubsazob
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4672
Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
Płeć: Kobieta
Podziękował: 124 razy
Pomógł: 978 razy

małe pytanie

Post autor: Lbubsazob »

\(\displaystyle{ r= \sqrt{a^2+b^2-c}}\)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

małe pytanie

Post autor: piasek101 »

aceja pisze:jak wyznaczyć promień koła z równania \(\displaystyle{ x^{2}+ y^{2}-6x+5=0}\)??
Przyczepię się - to nie koło.
ODPOWIEDZ