\(\displaystyle{ \vec{w}=-0.5xy^2\vec{i},-zy^2\vec{j},-xz^2\vec{k}}\)
mam taką macierz z rotacją
\(\displaystyle{ rot\vec{w}=\left[\begin{array}{ccc}i&j&k\\ \frac{d}{dx} &\frac{d}{dy}&\frac{d}{dz}\\-0.5xy^2&-zy^2&-xz^2\end{array}\right]}\)
jak dalej wyliczyć bo kompletnie zapomniałem
Wyznaczanie rotacji pola wektorowego
-
- Użytkownik
- Posty: 1958
- Rejestracja: 16 kwie 2009, o 16:56
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Pomógł: 361 razy
Wyznaczanie rotacji pola wektorowego
Już wszystko masz wpisane. Teraz tylko :
Rotacja to wyznacznik podanej macierzy.