wyznacz wierzchołki i pole równoległoboku

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
kujawiak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 39
Rejestracja: 10 wrz 2006, o 14:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Włocławek
Podziękował: 10 razy

wyznacz wierzchołki i pole równoległoboku

Post autor: kujawiak »

wyznacz wierzchołki i pole równoległoboku ABCD mając dane a(-2, -3), B(4, -1), S(1,0) - środek symetrii równoległoboku.
Awatar użytkownika
Calasilyar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2656
Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 410 razy

wyznacz wierzchołki i pole równoległoboku

Post autor: Calasilyar »

z wektorów
\(\displaystyle{ \vec{AS}=\vec{SC}}\)
\(\displaystyle{ \vec{BS}=\vec{SD}}\)
\(\displaystyle{ \vec{AB}=\vec{DC}}\)
\(\displaystyle{ \vec{BC}=\vec{DA}}\)
kujawiak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 39
Rejestracja: 10 wrz 2006, o 14:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Włocławek
Podziękował: 10 razy

wyznacz wierzchołki i pole równoległoboku

Post autor: kujawiak »

a gdzie sie znajduje środek symetrii równoległoboku???
Awatar użytkownika
Calasilyar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2656
Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 410 razy

wyznacz wierzchołki i pole równoległoboku

Post autor: Calasilyar »

w przecięciu przekątnych
kujawiak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 39
Rejestracja: 10 wrz 2006, o 14:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Włocławek
Podziękował: 10 razy

wyznacz wierzchołki i pole równoległoboku

Post autor: kujawiak »

Dzięki powoli coś mi sie przypomina ale przedemną jeszcze długa droga do 3 z tej poprawy
Pozdro
Awatar użytkownika
Calasilyar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2656
Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 410 razy

wyznacz wierzchołki i pole równoległoboku

Post autor: Calasilyar »

kujawiak pisze:długa droga do 3 z tej poprawy
powodzenia
ODPOWIEDZ