wyznacz punkty

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
fito98
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 4 mar 2010, o 18:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice

wyznacz punkty

Post autor: fito98 »

wyznacz punkty wspolnych prostych y=2x-7 ; y=-x+2
junior15
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 225
Rejestracja: 5 lut 2009, o 10:24
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 24 razy
Pomógł: 22 razy

wyznacz punkty

Post autor: junior15 »

układ równań tych prostych
fito98
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 4 mar 2010, o 18:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice

wyznacz punkty

Post autor: fito98 »

mozna jasniej?? Bylbym wdzieczny. z gory dzieki
Awatar użytkownika
JakimPL
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2401
Rejestracja: 25 mar 2010, o 12:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 459 razy

wyznacz punkty

Post autor: JakimPL »

\(\displaystyle{ \begin{cases} y = 2x- 7 \\ y = -x + 2 \end{cases}}\)

Wyznaczyć z niego \(\displaystyle{ x}\) i \(\displaystyle{ y}\), to chyba umiesz?
fito98
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 4 mar 2010, o 18:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Katowice

wyznacz punkty

Post autor: fito98 »

aaa to o to chodzilo. dzieki
ODPOWIEDZ