geometria analityczna

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
malinka1990
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 23 wrz 2009, o 22:51
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: olesno
Podziękował: 3 razy

geometria analityczna

Post autor: malinka1990 »

Prosta k równoległa do p:5x-y+2=0 i przechodząca przez punkt P=(1, -2) ma równanie?
Semtex4
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 170
Rejestracja: 14 lut 2010, o 12:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Września
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 17 razy

geometria analityczna

Post autor: Semtex4 »

y=5x-7
ODPOWIEDZ