punkt w symetrii

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
RedSun92
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 22 mar 2010, o 19:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kalisz
Podziękował: 12 razy

punkt w symetrii

Post autor: RedSun92 »

Dany jest punkt \(\displaystyle{ A=(- \sqrt{2}, -5)}\). Obrazem tego punktu w symetrii względem punktu \(\displaystyle{ (0,0)}\) jest \(\displaystyle{ A'=?}\)
Awatar użytkownika
Kacperdev
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3260
Rejestracja: 23 mar 2010, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 686 razy

punkt w symetrii

Post autor: Kacperdev »

\(\displaystyle{ A'=( \sqrt{2},5 )}\)
ODPOWIEDZ