dane są równania prostych w których zawarte śa dwa

Obiekty i przekształcenia geometryczne, opisane za pomocą układu (nie zawsze prostokątnego) współrzędnych.
angel0601
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 41
Rejestracja: 13 paź 2009, o 17:32
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

dane są równania prostych w których zawarte śa dwa

Post autor: angel0601 »

dane są równania prostych w których zawarte śa dwa boki równoległoboku AB: y=2x-2 i AD: y=-x+1. wyznacz współrzędne wierzchołków tego równoległoboku jeśli wiadomo że punkt przecięcia się przekątnych ma wsółrzedne S=(3,1). ????
wyliczyłam wierzchołki A (1,0) i C(5,2) ale jak wyliczyć B i D??
ODPOWIEDZ